Начало Автомобили Удвояват финалната серия на Mazda RX-8

Удвояват финалната серия на Mazda RX-8

225
0
Mazda,RX-8

Уникалното спортно купе с четири врати Mazda RX-8 вече трябваше да е част от историята. То се задържа на пазара почти 10 г. и от него бяха произведени 192 094 автомобила.
Основната причина се крие в не екологичния му роторен двигател, заради който през последните години търсенето на модела намаля значително. Компанията даже спря продажбите му в Европа, но изглежда че в родна Япония феновете му не искат да се разделят с него.
Производството му трябваше да приключи в края на 2011 г. с прощалната специална версия Spirit R, ограничена в 1000 екземпляра. Но поръчките за нея надхвърлиха всички очаквания. Така японците ще произведат още толкова автомобили, като моделът ще приключи жизнения си път през юни т.г.
Над половината от последните хиляда Mazda RX-8 Spirit R са оборудвани с 6-степенна механична скоростна кутия, като тази версия е предпочитана от феновете заради стандартните спортни седалки Recaro, по-твърдо окачване с амортисьори Bilstein, уникални 19-цолови ковани джанти и аеродинамичен пакет на каросерията. Цената на автомобила в Япония е 3 250 000 йени (30 444 евро).