Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Битката за титлата ще продължи до края

Уебър: Битката за титлата ще продължи до края

90
0

Пилотът на Ред Бул – Марк Уебър, не спечели точки в последното състезание в Белгия, докато съотборникът му Себастиан Фетел успя да вземе 6 точки и скъси допълнително разликата в генералното класиране между себе си и лидера Дженсън Бътън. Затова Уебър смята, че битката за титлата тази година ще продължи до последното състезание в Абу Даби.

 „Все още има много точки за печелене, а видяхме колко непредвидени и откачени могат да бъдат нещата. Един уикенд е за Рубенс, друг за мен, трети за Себ. Но накрая всичко ще зависи от Дженсън. Ако някой от нас успее да се възползва от дадена ситуация, а той не – тогава всичко ще бъде заложено на карта. Ако обаче той набере скорост – тогава попътният вятър за нас спира.

Сигурен съм, че следващите две състезания ще бъдат много интересни що се отнася до това накъде ще поеме шампионата. И Монца и Сингапур са доста бавни писти, що се отнася до скоростта в завой. А Монца има и своите изключително бързи прави, на които не ти е нужен много талант.

В Сингапур ще бъдем по-добри, отколкото във Валенсия. Но ще бъде трудно. Няма да имаме преимущество като на Силвърстоун, но що се борим за максимум точки, като ще продължаваме да го правим до последното състезание в Абу Даби.

Наистина вярвам, че битката в шампионата ще продължи до последния момент. Дженсън трябва да води с 11 точки в Бразилия, за да не стане така. А в момента това не изглежда особено вероятно“,  обясни Уебър, който в момента има 51.5 точки или с 20.5 по-малко от Дженсън Бътън.