Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър доволен от това, че авансът му расте

Уебър доволен от това, че авансът му расте

45
0
Гран при на Япония,Марк Уебър

Марк Уебър запази лидерството си в класирането при пилотите във Формула 1 три кръга преди финала на сезон 2010 г. Австралийският пилот на Ред Бул завърши втори в Гран при на Япония и е с 220 точки – 14 повече от Фернандо Алонсо (Ферари) и съотборника му Себастиан Фетел, 28 пред Люис Хамилтън и 31 пред Дженсън Бътън (и двамата с Макларън). Това бе достатъчно за Уебър, за да се усмихва след финала на пистата Сузука, макар да призна, че едва ли стабилни класирания до края на годината ще са достатъчни, за да се поздрави с титлата.

– Себастиан беше с половин секунда напред тази сутрин, а полпозишънът винаги е прекрасно постижение преди която и да е надпревара. Квалификацията като цяло бе важна, но аз съм доволен от начина, по който карах днес – заяви австралиецът. – Не можех да извлека кой знае какво повече от автомобила. Не бях особено щастлив от настройките в петък, но момчетата свършиха великолепна работа, за да оправят нещата и днес ситуацията бе съвсем различна.

Уебър каза още, че е притискал Фетел в състезанието, но според него най-важното в случая е, че авансът му пред съперниците продължава да расте.

– Освен това така или иначе не можех да приближа Себ на повече от секунда-секунда и половина – допълни Марк.