Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър е оптимист въпреки контузията си

Уебър е оптимист въпреки контузията си

45
0

Марк Уебър каза, че очаква с нетърпение да се възстанови напълно от счупването на крака си, за да има възможността да се бори за първата си победа във Формула 1.

Вместо да се жалва от пречките в навечерието на един потенциално много силен сезон за него, пилотът на Ред Бул остава оптимист. Той ще се завърне към кокпита в сряда, като не вижда причина да бъде унил с оглед на инцидента си.

„Зададох си въпроса, когато беше инцидентът – защо се е случило това на мен” – обясни Уебър по време на представянето на новия RB5.

„Но не съм смятал, че имам ужасен късмет, тъй като съм бил на прага на най-силния си сезон във Формула 1. Просто това беше поредната пречка, с която трябваше да се справя.”

„Другите хора имат по-лоши проблеми, така че ще се опитам да докажа за пореден път, че не се плаша от предизвикателства. Именно това възнамерявам да направя.”

Уебър смята, че има серия причини, поради които Ред Бул да отбележат огромен напредък спрямо 2008 година.

„Всички започват от едно и също, така че всеки отбор има шанса да надмине конкурентите си.”

„Има шанс за отбор като Ред Бул да се справи страхотно след промените в правилата. Ще видим как ще се развият нещата.”

По отношение на евентуална бъдеще победа австралиецът каза: „Всяка година се надяваме да спечелим първа победа и все не се случва. Но се надяваме това да стане през тази година.”