Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Фантастично, момчета! Не е зле като за втори пилот!

Уебър: Фантастично, момчета! Не е зле като за втори пилот!

45
0

Облекчение бе изписано по лицето на Марк Уебър на подиума на Гран при на Великобритания след тежкия уикенд, който австралийският пилот на Ред Бул изживя. Радостта от победата на Силвърстоун – пета в кариерата му и трета за сезон 2010 г. – се отрази ясно в широката усмивка, избягала от лицето му още по време на Гран при на Турция преди малко повече от месец. Днес обаче Уебър демонстрира, че е наистина невероятен пилот, след като се пребори за лидерството на старта и не го изпусна до финала. Горчивината му обаче пролича в репликата към тима по време на парадния тур:

– Фантастично, момчета! Не е зле като за втори пилот!

Рядко се чува нещо толкова хапливо след победа, но пък Марк едва днес преди състезанието си позволи да признае, че вчерашната случка не му се е понравила. На грида каза още, че ще кара за момчетата от неговия екип. А Ред Бул RB6 вървеше безпогрешно и със старата спецификация на предното крило.

– Свърших възможно най-добрата работа и нещата се подредиха. Направихме добра битка с Люис [Хамилтън], особено първата част [на състезанието]. Питовете бяха жизненоважни за развитието на надпреварата. Хората не виждат тази борба, но тя е наистина безкрайно важна. Колата обаче беше желязна през целия ден – коментира Уебър веднага след финала.