Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Хейки спря 80 м по-рано

Уебър: Хейки спря 80 м по-рано

54
0

Марк Уебър се отърва невредим от жестока катастрофа, след като се удари в Лотус-а на Хейки Ковалайнен при опит да го изпревари, излетя във въздуха и се удари в предпазните бариери след приземяването си. Ред Бул-ът на австралиеца бе напълно потрошен, но той излезе сам от колата. Малко по-късно Марк сподели с Дейвид Култард, че така и не е разбрал какво е направил финландецът, мръдвайки наляво-надясно.

Уебър бе втори на стартовата решетка, което означаваше, че потегли от по-мръсната страна на пистата. И макар пилотите да твърдяха вчера, че няма много голяма разлика в това колко е прашна настилката, стана ясно, че не е точно така. Марк буквално потъна в колоната в първия тур и бе девети подред, след което направи ранно спиране в пита за нови гуми в опит да навакса изоставането си. Ударът с Ковалайнен се случи в 9-ата обиколка.

– Вървях много по-бързо от Хейки и изведнъж – много, много преди точката за спиране – той спря. Около 80 метра по-рано – обясни Уебър. – От там нататък бях пътник. Колата, слава Богу, е много здрава. Аз съм добре, загубих точки, но в крайна сметка във въздуха не се тревожиш точно за това. Притеснявах дали всичко ще е наред, тъй като идва Силвърстоун. Но [при такъв инцидент] не можеш да контролираш нито посоката, нито къде и колко силно ще се удариш. Да, сблъсъците бяха доста сериозни, но всичко е наред. Това беше шасито ми, с което спечелих в Монте Карло и Барселона, с него спечелих много полпозишъни, така че то беше добро към мен. Спаси ме и днес, тъй като ме опази от контузии. Оставам оптимистично настроен, продължаваме, измина само половината от шампионата. Давайте напред, по дяволите!