Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър и Алонсо на различни мнения относно петъчните тренировки

Уебър и Алонсо на различни мнения относно петъчните тренировки

20
0

Двама от пилотите във Ф1 изразиха коренно противоположни мнения относно това как Гран При уикендите ще бъдат засегнати от забраната за тестове пo време на сезона.

Докато Марк Уебър вярва, че тимовете и пилотите трябва да използват ‘всяка възможна минута’ от официалните тренировки, двукратният световен шампион Фернандо Алонсо смята, че петъците ще бъдат дори по-спокойни от обикновено.

‘Петъците ще бъдат коренно различни, заради липсата на тестови километри’,
заяви австралиецът пред немското издание ‘Ауто Мотор унд Спорт’.

‘Дори и пистата да е зелена, ние ще използваме всяка възможна минута. Ще имаме нужда от всяка една информация, която би ни помогнала за настройките на колите’,
обясни той.

Уебър смята още, че за разработката на нови компоненти по автомобила могат да бъдат използвани симулатори, а след това частите могат да бъдат утвърдени в петъчните тренировки, като така в известна степен би се елиминирала липсата на тестове по време на сезона.

Световният шампион Фернандо Алонсо обаче има различна гледна точка и в изявление за ‘Formule 1 Race Report’ каза, че петъчните тренировки са ‘прекалено късни’ за определянето на това дали една част трябва да дебютира или не.

Ако един тим тества нови неща в петък, за мен това би било чиста паника‘,
каза пилота пред холандското издание.

‘Петъците са само за подготовка за състезанието и за да се провери дали всичко работи.’

‘В най- екстремните случаи в петък може да се направят промени по настройките, но пък заради промяната в правилата относно двигателите, аз не очаквам пилотите да правят много обиколки’,
добави испанецът.