Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър и Фетел вярват, че RB6 ще е бърз на Сузука

Уебър и Фетел вярват, че RB6 ще е бърз на Сузука

31
0
Марк Уебър

Пилотите на Ред Бул Марк Уебър и Себастиан Фетел вярват, че колите им RB6 ще са конкурентоспособни на пистата Сузука, където другата седмица ще се проведе Гран при на Япония.

– Оптимист съм за това, че можем да се справим добре в Япония, където отборът се представи чудесно миналия сезон – сподели австралиецът, който отскочи за няколко дни до родината си след Сингапур. – В момента Ферари са на върха на вълната, след като взеха две поредни победи, но ситуацията с точките все още е много отворена. Хубаво е, че имам малък аванс, макар и не особено голям. Предпочитам обаче да е така, отколкото да нямам преднина. Сузука е писта, която всички състезатели обичат и нямам търпение да отида там. Според мен ще сме много конкурентоспособни. Трябва да извлечем максимума – допълни Марк.

Фетел също е оптимистично настроен, особено като се има предвид, че притискаше през цялата състезателна дистанция в Сингапур Фернандо Алонсо, тоест напредъкът на Ферари не позволи на съперниците да избягат твърде напред.

– Сузука би трябвало да пасне на колата ни, но все още трябва да го докажем на пистата. Мисля, че автомобилът ни е много конкурентоспособен на всички трасета тази година. Миналия сезон всичко беше чудесно и смятам, че можем отново да постигнем добър резултат. Ферари направиха стъпка напред в последните надпревари, така че определено ще са силни, но да не забравяме и Макларън. Все още много пилоти се борят за титлата и са крайно близо един до друг. Разликите са малки, много неща могат да се случат. Ние трябва да сме сигурни, че даваме най-доброто от себе си, а след това ще видим какво ще стане – обясни германският пилот.