Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Идването на Фетел ще амбицира Ред Бул

Уебър: Идването на Фетел ще амбицира Ред Бул

21
0

Марк Уебър твърди, че пристигането на Себастиан Фетел в Ред Бул от следващия сезон ще накара тима допълнително да подобри представянето си, след като отборът бе победен от младия германец с Торо Росо през тази година.

Торо Росо постепенно започнаха да прогресират, след като свикнаха с шасито на Ред Бул и реално станаха по-силният отбор на гиганта за енергийни напитки. Уебър твърди, че е важно Ред Бул да уверят Фетел, че преминаването му при тях не е крачка назад.

„Ще има известно напрежение върху тима с идването му, тъй като това трябва да се окаже крачка напред за него. Затова те трябва да му предоставят поне толкова добър болид, колкото Торо Росо имаха тази година” – каза Уебър пред autosport.com.

„Мисля, че е добре за отбора, че имат някой, който е бил толкова бърз със същата кола, макар и в друг тим. Хубаво е да имаме Себастиан. Винаги съм бил отворен към нови идеи от други отбори – независимо дали е пилот или инженер. Мисля, че е добре. Понякога помага много.”

Докато някои смятаха, че предимството на Торо Росо се е дължало в двигателите Ферари, Уебър смята, че недостатъкът на Ред Бул далеч не е бил просто агрегатът на Рено.

„Не може винаги всичко да се отдава на лошия късмет. Не можем да игнорираме факта, че Бурде и Фетел бяха по-бързи от нас на повече писти. Защо? Не знам. И това не бе само Фетел, ами и Бурде.”

Уебър признава, че втората част на сезона е била голямо разочарование за тях. Ред Бул спечелиха само пет точки в последните десет състезания, докато преди това бяха спечелили цели 24. Междувременно през втората половина на сезона Торо Росо спечелиха 32 точки , както и Гран при на Италия.