Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Инженерът ми ме извика за интермедии

Уебър: Инженерът ми ме извика за интермедии

66
0

Екипът на Марк Уебър е взел решението пилотът на Ред Бул да сложи гуми интермедия в края на квалификацията за Гран при на Малайзия днес, с които австралиецът спечели първата позиция на стартовата решетка.

– Количеството неподвижна вода бе различно в първите два квалификационни сегмента, а и при различната скорост на отделните коли не бе лесно да направиш чиста обиколка. В Q2 с интермедиите трябваше да заобиколя Педро [де ла Роса], но въпреки това турът бе добър, така че бях наясно как трябва да продължа в толкова интензивно променящите се условия. Първата позиция обаче принадлежи на инженера ми Киарон, защото той ме извика за интермедии накрая. Казах му да погледне пак пистата, какво си мисли, че мога да направя, но той настоя – обясни Марк.

Трети остана Себастиан Фетел, който одобри решението сесията да се спре за малко, докато дъждът утихне.

– Абсолютно правилно – беше невъзможно да се кара – категоричен бе германецът. – Имаше прекалено много вода и накрая повече плаваш, отколкото караш. Вярно е, че се изпари по-бързо, отколкото повечето от нас очакваха и Марк бе с правилните гуми накрая. Но и трети е добър резултат, макар че бях наистина близо до Нико [Розберг] накрая – допълни той.