Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Кими или пиеше водка, или фантазираше

Уебър: Кими или пиеше водка, или фантазираше

45
0

Трети полпозишън за сезона спечели екипът на Ред Бул благодарение на Себастиан Фетел днес на пистата Силвърстоун. Заедно с Марк Уебър той доминира от началото на уикенда за Гран при на Великобритания. Австралиецът дори изглеждаше като че ли може да победи младия си съотборник, но бе забавен от Кими Райконен (Ферари) в решителната си бърза обиколка. Първата позиция пък е общо четвърта в кариерата на Фетел и втора поредна за този сезон.

Немският състезател благодари на всички от фабриката в Милтън Кийнс за свършената огромна работа, но не пропусна да отбележи, че всъщност точките се раздават утре – по време на надпреварата.

– Преди две седмици пак бяхме силни в събота, но в неделя се оказа, че имаме още малко път за подобрение. Тази писта обаче ни е страшно удобна, истинско удоволствие е да карам тук – заяви Фетел.

Уебър от своя страна не пропусна да нападне Райконен, заради когото се забави в самия край на квалификацията.

– Мисля, че Кими или пиеше водка, или фантазираше, или и аз не знам какво правеше – подхвърли саркастично Марк по време на пресконференцията след квалификацията. – Идея си нямам какви ги вършеше, по дяволите. Трябваше да е в дясната страна [на пистата], а вместо това се мотаеше на състезателната линия и ми съсипа ритъма в Стоу… Както и да е, няма смисъл от оправдания. В крайна сметка не съм десети, а трети!

Надеждите на Ред Бул за добро представяне и утре са големи. Подкрепата за биковете утре на Силвърстоун ще е подсилена сериозно, тъй като екипът осигури билети за хората си от фабриката в Милтън Кийнс, намираща се съвсем близо до трасето.