Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Колата е различна, но съм ентусиазиран

Уебър: Колата е различна, но съм ентусиазиран

67
0
Марк Уебър

– Колата определено е различна от миналогодишната. Без обдухването на дифузьора вече няма същата стабилност на задната част при спиране, използването на двигателя е различно, но така е при всички – описа първите си впечатления от новия Ред Бул RB8 Марк Уебър след края на началния ден от тестовете в Херес. – Винаги е изключително вълнуващо да седнеш в болид за първи път, да усетиш как стои, как завива, как спира. Ентусиазиран съм и щастлив, че започваме отново – работата с инженерите, реалното усещане от кокпита и всичко останало.

Що се отнася до носа, Марк отбеляза, че няма как да му харесва много, но такива са правилата и на него не му пречи.

Австралиецът обясни още, че не би искал да тълкува промените в правилата като насочени срещу Ред Бул и отбеляза, че е нормално когато си на върха да се опитват да те спрат и затова отборът бе упрекван за окачвания, крила и т.н.

Марк не е притеснен и от увеличените изисквания към стабилността на предните крила, които ще направят структурите по-тежки и това ще е проблем за него предвид по-високия му ръст и обясни, че е бил доволен от промените за теглата през миналия сезон.