Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър критикува церемонията на подиума

Уебър критикува церемонията на подиума

43
0
Марк Уебър

Марк Уебър не одобрява новия формат на церемонията на подиума след състезание от Формула 1. От Гран при на Великобритания насам първите трима в състезание дават първоначалните си изявления директно от почетната стълбичка вместо на кратка телевизионна пресконференция, както бе допреди Силвърстоун този сезон. Въпросите се задават от специално избран интервюиращ.

Точно този начин на провеждане на процедурата след финал бе разкритикуван от австралийския състезател на Ред Бул.

Да, нещо ново е, но не бях впечатлен още на Силвърстоун. Според мен подиумът е за състезателите в тези няколко минути и за никого другиго. Просто трябва да отпразнуват това, което са постигнали – заяви Уебър. – Що се отнася до нецензурния език, той едва ли някога ще изчезне напълно. Известно време след финала адреналинът е на много високо ниво. Вълнуваш се. Току-що си направил невероятна надпревара и е напълно възможно да не използваш най-правилните думи. Сега на всичкото отгоре и за това трябва да мислим.

Температурите и поведението на гумите ще са решаващ фактор за развоя на битката в Гран при на САЩ според австралиеца, а не толкова колко пасват отделните автомобили на конфигурацията на пистата. На хартия RB8 би трябвало да върви много добре на Съркюит ъф ди Америкас заради бързите завои в първия сектор, подобни на тези на Сузука и Силвърстоун. Този уикенд обаче се очаква температурите като цяло да са по-ниски, а това означава по-трудно загряване на гумите, които са хард и медиум – най-твърдите смеси в гамата на Пирели.

Температурите са по-важни от конфигурацията. Ако гумите не работят в завоите според желанието ни, то болидът няма да върви като хората. Да, трасето изглежда добро за нас, но в случая гумите ще са по-важни. Все пак представянето ни в последните стартове е много силно. Бяхме наистина бързи в квалификацията в Абу Даби, на Сузука взехме първа редица на грида, в Корея и Индия също вървяхме чудесно. Победите също са свидетелство за скоростта ни, целта е да спечелим и в САЩ – обясни Уебър.

Марк допълни също така, че автомобилът на Ред Бул се е променил тази година повече, отколкото в рамките на всеки друг сезон.

В началото колата бе много назад в сравнение с това, което можеше да бъде. Сега е значително подобрена. Хората говорят за болида ни като за най-добрия и да, той е бърз, но все още има по какво да работим, макар да не съобщаваме всичко – каза още пилотът.