Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър много щастлив от представянето си в Сингапур

Уебър много щастлив от представянето си в Сингапур

29
0
Марк Уебър

След страхотна битка и множество изпреварвания Марк Уебър се качи на подиума на Гран при на Сингапур и логично бе доволен от свършената работа, след като все още води във временното класиране при пилотите във Формула 1.

– Стартът ми бе много добър, така че отборът е свършил великолепна работа в това отношение. А и винаги е хубаво да ти тръгне така, защото ти дава чудесно усещане за цялото състезание. След това много рано излезе кола за сигурност. Отборът ми каза да вляза в бокса и аз попитах защо, но ме убедиха, че решението е правилно. Въпреки всичко не бях сигурен, а и бях наясно, че серията с твърдите гуми ще е дълга. Но след като излязох и заех мястото си в колоната, разбрах, че съм на прилична позиция – обясни австралиецът.

След това той проведе истински щурм и напредваше с прекрасна скорост в колоната.

– Изпреварих няколко момчета и стигнах до Рубенс [Барикело], който караше прекрасно и не можех да се справя с него известно време. Зад Камуи Кобаяши си мислех, че ако кара така два часа, ще е интересно: той беше на ръба покрай стените, прескачаше бордюрите и ми стана ясно, че трябва да го задмина възможно най-бързо.

Що се отнася до удара с Люис Хамилтън, то Уебър е категоричен, че случилото се е състезателен инцидент:

– Имаше още един рестарт и понякога е трудно да се измъкнеш чисто, когато са въвлечени изостанали автомобили. Бях зад такъв – един от болидите на Върджин, който се опитваше да свърши възможно най-добра работа. Люис [Хамилтън] тръгна да ме задминава и за нещастие се ударихме. Очевидно е, че не е желателно [такива неща да се случват], тъй като точно в тази част от надпреварата се борех за позиция. Инцидентът много приличаше на този, който той претърпя с [Фелипе] Маса на Монца. Едва не блокирах всичко, мъчех се да извадя предницата и се притеснявах сериозно да няма някакви повреди. Вибрациите след това бяха наистина големи. А накрая гумите бяха съвършено, напълно износени. Не се чувствах мекаудобно през уикенда досега, но съм много, много щастлив от това как протече надпреварата за мен – допълни Марк.