Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър начело в третия ден от тестовете на Херес

Уебър начело в третия ден от тестовете на Херес

51
0

Марк Уебър оглави класирането в третия ден от изпитанията на испанската писта Херес. Така Ред Бул затвърдиха силното си ниво на представяне, след като предишните два дни пилотът на по-малкия им тим Торо Росо – Себастиан Фетел бе най-бърз.
Втори на около две десети от секундата остана Нелсън Пикет младши от Рено. По време на сесията бразилецът излетя от девети завой и удари леко лявата страна на болида си в предпазната стена. Пикет и колегата му от Ред Бул постигнаха бързите си времена със сликове.
Кими Райконен записа трето време с гуми с канали. Финландецът не кара с капака на двигателя, оприличаван на „перка на акула”, но се очаква Ферари да го използват по време на теста с Фелипе Маса.
Витантонио Лиуци от Форс Индия бе обнадежден от четвъртото си място, постигнато със сликове и новата безстепенна скоростна кутия на екипа. Трябва да се отбележи обаче, че бързата си обиколка италианецът направи с ниво на аеродинамична сила на прилепяне според правилата за 2008 г.
Пети през този ден остана Педро де ла Роса, който още в началото на сутрешната сесия излезе извън очертанията на пистата. Испанецът отдели време за изпробването на нови детайли за МР4-23, включително специални крилца на носа по подобие на тези на BMW Заубер.
Тимо Глок се завърна в кокпита на Тойота за първи път след катастрофата си на Хокенхайм. Германецът обаче имаше известни проблеми с болида си и му се наложи да спре на пистата. В края на деня Рубенс Барикело попадна в идентична ситуация, като от екипа му Хонда изразиха мнение, че причината е неизправност в двигателя.