Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър не обвинява тима си за стратегията

Уебър не обвинява тима си за стратегията

39
0
Марк Уебър

И грам упрек не отправи Марк Уебър към тима си за избора на стратегия в днешната квалификация за Гран при на Абу Даби.

– Анализирахме данните и решихме, че вариантът с едно излизане накрая, с повече от една [бърза] обиколка, е по-добър за нас – отговори Уебър на въпрос на ClubS1 как бе избран вариантът с една серия за него и за Себастиан Фетел в днешния ден. – При моя съотборник нещата се получиха и той взе пола, така че не мога да кажа, че изборът е бил неправилен. Ние сме екип – печелим заедно и губим заедно. Бях трети в първите две части на квалификацията и не очаквах да съм пети на старта, но състезанието е утре и не е от една обиколка.

Австралиецът каза още, че тимът трябва да анализира загубата на скорост предимно във втората част на пистата, където са най-дългите прави и да се види дали системата F-duct е работила както трябва, но не се притеснява, че утре би могъл лесно да загуби позиция.

Марк допълни, че не вижда защо се говори, че във втората половина на сезона не бил така бърз както в Монако или Испания, защото в Япония и Корея бил на хилядни от секундата от съекипника си.

Говорейки за шанса си утре, Марк каза, че всъщност той е този, който има и по-сериозна възможност след последното състезание. Успехът би могъл да бъде постигнат само ако Алонсо има трудности, а той да спечели.