Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър не се притеснява от горещото време

Уебър не се притеснява от горещото време

56
0

Тропическата жега, която посрещна Формула 1 във Валенсия, не притеснява Марк Уебър, който заяви за ClubF1, че използването на гумите в такова време вече не е проблем за тима на Ред Бул.

– Да, може би ще имаме тук повече трудности, отколкото на Спа например, която би трябвало да е много добра за нас, но все пак напреднахме доста в тази област – обясни Уебър.

Жегата е наистина непоносима, защото дори снощи в полунощ бе 28 градуса, а днес на трасето температурата отиде над 38. Ред Бул обаче имат нови решения за пазенето на гумите.

Австралиецът, който спечели първата си победа този сезон и е сред лидерите в шампионата, заяви още, че най-важното е отново да са по-бързи от Браун Гран при, още повече, че Макларън, Ферари и дори Уилямс са много близо и могат да заемат места около лидерите.

Като председател на Асоциацията на пилотите в Гран при Марк коментира и катастрофата на Фелипе Маса, както и смъртта на Хенри Съртис във Формула 2, заявявайки, че е видял проектите да се покриват колите. Формула 1 обаче трябвало да остане с открити коли, за да може пилотът бързо да се измъква в случай на инцидент.

В същото време лидерът в шампионата Дженсън Бътън каза днес, че очаква да се върне на подиума. След това допълни, че колата на Браун е развита и разбрана по-добре и се надява лошите дни да са отминали.