Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър недоволен от наказанието си

Уебър недоволен от наказанието си

37
0

Победителят в Гран при на Германия, Марк Уебър, каза, че наказанието му за предизвикване на сблъсък в първия завой не е било заслужено.

Стюардите наказаха австралиеца, който така или иначе спечели състезанието, с преминаване през бокса, тъй като според тях маневрата му, с която е докоснал Рубенс Барикело, не е била необходима. Нямаше щети по никоя от колите, като и двамата продължиха необезпокоявани. Затова и Уебър каза, че наказанието е „малко прекалено“.

„Всъщност не е в стила ми“ – добавя той, подчертавайки, че не е знаел, че пилотът на Браун е бил до него. „Тръгнах на една страна, но нямах късмет. Затова тръгнах в противоположната посока и си казах „Боже, ето го.“

„Вероятно именно това го направи да изглежда по-зле, отколкото всъщност беше“ – каза пилотът на Ред Бул, който бе запушен и от Люис Хамилтън, в резултат на което задната дясна гума на пилота на Макларън бе спукана.

Уебър каза, че е бил доста разстроен, когато е чул за наказанието, и е бил на косъм от още едно такова, тъй като е карал с висока скорост в пит лейна.

„Накрая нещата се наредиха, но можеха и да са доста различни.“