Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Никой не помни втория в класирането

Уебър: Никой не помни втория в класирането

53
0
Марк Уебър

Марк Уебър загуби лидерството в генералното класиране на Формула 1 преди няколко старта, но е твърдо убеден, че може да се пребори с Фернандо Алонсо (Ферари) за титлата този сезон. Австралийският пилот на Ред Бул изостава с 8 точки от испанеца.

– Намалих разликата спрямо Фернандо на Интерлагос миналата седмица и трябва да го изпреваря в Абу Даби. Събитието този уикенд ще е много сериозно, защото разликата между това да спечелиш титлата и да си втори е огромна. Просто никой не помни втория – категоричен бе Марк. – Надявам се RB6 да е конкурентоспособен на пистата Яс Марина. Със съотборника ми Себастиан Фетел взехме двойна победа миналата година и смятам, че всичко е възможно да се случи в този последен старт. Прилича на тайбрека в тениса, а победителят взима всичко.

Уебър не е печелил титла досега за разлика от Алонсо и Люис Хамилтън (Макларън), но същото важи и за Фетел. Австралиецът е убеден, че това не го поставя в по-неизгодна позиция спрямо съперниците му:

– Всички доказахме тази година, че можем да се справим с напрежението. Иначе съм се борил за шампион преди време – като например през 1998 г., когато битката във ФИА GT стигна до последното състезание на Лагуна Сека. Мога да дам най-доброто от себе си, както съм го правил през изминалите вече 18 надпревари тази година. Но в крайна сметка всичко опира до това: ако аз спечеля, а Фернандо е след второ място, ставам шампион. Това ми е целта. Финалът идва.