Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър определи тазгодишния сезон като най-добрия в кариерата му

Уебър определи тазгодишния сезон като най-добрия в кариерата му

34
0

Марк Уебър е изключително доволен от представянето си този сезон. Осмият му сезон във Ф1, му донесе една победа, шест финиширания на подиума и един полпозишън, което определено значи, че това е най-ползотворната му година, откакто той дебютира в спорта през 2002-ра година с Минарди.

В момента Уебър е четвърти във временното класиране и се надява да успее да задържи световните шампиони Кими Райконен и Люис Хамилтън зад гърба си до края на сезона.

„Това беше най-добрият ми сезон досега и няма как да не съм доволен от това, но когато нивото ти се вдигне, тогава разбира се и целите ти се променят. Напоследък ми бе трудно, тъй като не можех да взимам точките, които ми се искаше, но  пък за сметка на това преди този период се качвах няколко последователни пъти на подиума и успях да спечеля в Германия.

Нещата преминаха наистина много добре за мен и се надявам да завърша сезона по най-добрия начин, на който съм способен.

Победата в Германия със сигурност бе най-големият момент за мен през сезона. Беше невероятен ден за мен, тъй като най-накрая успях да спечеля състезание във Ф1. Сега се надявам, че ми предстоят още победи“, заяви Уебър пред „Sky Sports“.