Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Подиумът е възможен

Уебър: Подиумът е възможен

30
0
Марк Уебър

Марк Уебър успя да остави зад себе си своя съотборник и двукратен световен шампион Себастиян Фетел, но въпреки това не бе напълно доволен от петото си място в домашното си състезание. Австралиецът имаше проблем с работата на KERS в решителната трета част на квалификацията и това до голяма степен ограничи възможността му да се придвижи още по напред. Все пак той не вижда причини за сериозно безпокойство въпреки резултатите от квалификацията.

„Знаехме, че ще има доста бързи момчета днес на пистата“, обясни Уебър. „Специално за Макларън и Мерцедес бяхме убедени, че ще са много силни. Всички смятаха, че имаме специални части, които ще ни направят много силни, но изглежда, че през тази година борбата ще е много успорвана.

В края на третата част на квалификацията трябваше да се справям без KERS, което повлия на ритъма ми. Това е жалко, защото през зимата всичко течеше без проблеми. Сравнително доволен съм от обиколката си в последната част на квалификацията. Смятам, че утре е възможно да се качим на подиума, но без съмнение всички коли около нас са много силни.“