Начало Избрани Уебър похвали представянето на Пиастри в Австралия

Уебър похвали представянето на Пиастри в Австралия

453
0
Оскар Пиастри, Макларън
Оскар Пиастри. снимка Макларън

Марк Уебър похвали представянето на Оскар Пиастри в Австралия. Бившият пилот от F1 каза, че хаотичното състезание на пистата Албърт парк е било „невероятно преживяване“ за пилота на Макларън.

Пиастри участва в първата си Гран при на Австралия. Събитието бе много специален момент за 22-годишният състезател тъй като се провежда в родния му град Мелбърн. Малко преди началото на уикенда той каза, че ще се радва да спечели първите си точки като пилот от F1 пред родна публика

Пиастри не успя да прескочи първия сегмент от квалификацията в събота. По този начин той потегли 16-ти в своята домашна Гран при. Състезателят на Макларън успя да избегне контакти с някой от своите съперници в първите няколко тура.

Пилотът на Макларън успя да избегне суматохата в последните обиколки на Гран при на Австралия. Така той финишира на осмо място и спечели първи точки откакто дебютира в F1.

Уебър отбеляза, че освен добрия резултат, Пиастри е научил много неща, които не могат да се купят с пари.

„Хубаво е да видиш как някой преминава през такова феноменално преживяване“, сподели Уебър в подкаста F1 Nation. „Всеки ден е нов за Оскар. Той постепенно се подобрява и натрупва повече опит. Това знае всеки от нас, който е работил на такова елитно ниво.“

„Това е просто опит, който не може да се купи, както всички рестартирания, а след това квалификациите и смесените условия в тренировките на една нова писта за него.“

„[Пиастри си тръгна от Мелбърн] с цял огромно количество опит за следващата година, което е страхотно. В крайна сметка увеселителното влакче на F1 е истинско. Това ви кара да искате да сте там както в добрите, така и в лошите моменти“, каза още Уебър.

Пиастри е в самото начало на кариерата си в F1. Уебър се надява неговият сънародник да се превърне в един от най-успешните пилоти в Гран при. Бившият пилот на Ред Бул призна, че би се радвал да види как един ден рекордите на Пиастри надминават собствените му постижения като пилот в F1.

„Оскар заспива когато започна да му говоря за кариерата си във Формула 1“, пошегува се Уебър.

„Той има големи амбиции да се опита да изпие чаша червено с мен и да унищожи кабинета ми с трофеи. Честно казано ще бъда много, много щастлив, ако това се случи.“

„Емоционалната регулация на Оскар е доста необикновена. Той умее да поглъща информация много добре и трябва да продължи да го прави, защото това е най-тежкият тест за един пилот в моторните спортове“, заключи Марк Уебър.