Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър пръв в последната свободна тренировка

Уебър пръв в последната свободна тренировка

46
0

Марк Уебър бе пръв в последната свободна тренировка за Гран при на Малайзия на пистата Сепанг. Темпото на Ред Бул отново изглеждаше най-добро, след като Себастиан Фетел даде трето време, но Люис Хамилтън не отстъпи много след доминацията във вчерашните сесии, класирайки Макларън-а си втори. Немският пилот обаче отново имаше проблеми, макар и доста странни днес.

Оказа се, че използвано за закрепване тиксо се е отлепило и влияе върху поведението на колело. Проблемът може да се окаже далеч по-сериозен, ако се случи по време на състезание, въпреки скоростта на Фетел.

Същевременно по-голямата част от пробите бяха направени с по-твърдия тип гуми (хард), които са на разположение за третия кръг от световния шампионат на Формула 1. Едва в края пилотите сложиха меките софт и тогава дадоха масово и най-добрите си времена.

Ферари не демонстрираха много по-добро темпо от петъчните изпитания, макар да продължават да твърдят, че не се притесняват за надпреварата. Фернандо Алонсо и Фелипе Маса направиха по две серии с твърди гуми преди да сложат софт, но и двамата не направиха кой знае колко добри турове.

Като цяло тренировката измина без особени проблеми. Отборите се опасяваха да не завали, но дъждът премина наблизо до трасето. Това обаче не е гаранция, че квалификацията също ще премине спокойно – на Сепанг вали ежедневно от началото на седмицата между 16 и 17:30 часа местно време.