Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Проблемът е в липсата на видимост

Уебър: Проблемът е в липсата на видимост

45
0
Марк Уебър

Липсата на видимост е основният проблем за провеждането на Гран при на Корея, докато вали, заяви лидерът във временното генерално класиране във Формула 1 Марк Уебър.

– Целият проблем е във видимостта. Аз имам повече късмет, тъй като съм в челото [на колоната], но дори там е много трудно. От шеста, седма позиция вече е направо невъзможно [да видиш нещо напред]. Според мен най-добре би било да изчакаме малко и тогава да преценим какво ще правим. Водата стои на равен слой върху пистата и нивото на сцепление не е драматично лошо, но просто нищо не се вижда – заяви австралийският пилот на Ред Бул.

Шефът на отбора му Кристиан Хорнер се съгласи за това, че условията не позволяваха надпреварата да се проведе нормално.

– Решението за спиране на състезанието беше правилно. Тези автомобили не са конструирани да се карат с ниска скорост. Има страшно много аквапланинг. Най-големият проблем сега е дневната светлина – каза англичанинът.

Мнението на Уебър бе подкрепено и от други пилоти, сред които и Тимо Глок:

– Просто не се вижда. Съвършено нищо не се вижда. Няма реална видимост и е много трудно. Не знаех къде е Ярно Трули пред мен, а карахме с толкова ниска скорост – представете си какво би било, ако се състезаваме с висока! Няма шанс за това в момента.

Междувременно Дейвид Култард, който не е в Корея, а коментира от завода на Макларън в Уокинг, съобщи, че Люис Хамилтън е заявил на инженерите си, че сцеплението не било чак толкова лошо. Англичанинът няма никакво желание да не се състезава, изоставайки сериозно от Уебър във финалната част на сезон 2010 г.