Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър разочарован от 4-то място на грида, Хорнер очаква вълнуващо състезание

Уебър разочарован от 4-то място на грида, Хорнер очаква вълнуващо състезание

73
0
Марк Уебър

Разочарован от последното си излизане в квалификацията за Гран при на Абу Даби остана Марк Уебър. Австралийският пилот на Ред Бул ще стартира от четвърта позиция днес предпоследната надпревара за сезон 2011 г. във Формула 1, докато съотборникът му Себастиан Фетел отново спечели полпозишъна.

В загряващия тур преди последната ми квалификационна обиколка говорехме повече от обичайното и това се отрази зле на подготовката ми. Затова съм разочарован – имаше повече потенциал. Понякога като видиш обиколка на Себ, си казваш, че и ти можеш да направиш нещо подобно, но аз не се справих точно, когато трябваше – коментира Уебър.

Той също смята, че изпреварванията на пистата Яс Марина ще са трудни. Задминавания ще има основно в зоната за използване на подвижното задно крило и при спиранията в бокса, смята австралиецът.

Шефът на тима Кристиан Хорнер обясни от своя страна, че Марк е само на две десети от секундата от първа редица и това демонстрира колко малки са разликите между най-бързите екипи в края на сезона.

Сигурен съм, че ни предстои невероятно вълнуващо състезание. А последния тур на Себастиен бе невероятен. Забележително постижение е, че той изравни рекорда от 14 полпозишъна за един сезон на Найджъл Менсъл, постигнат през 1992 г. по някакво интересно съвпадение с автомобил на Ейдриан Нюи с двигател Рено – допълни англичанинът.