Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Решението да не правим втора серия е правилно от стратегическа гледна...

Уебър: Решението да не правим втора серия е правилно от стратегическа гледна точка

47
0
Марк Уебър

Марк Уебър приел решението на тима си Ред Бул да не прави второ излизане в решителната финална фаза на квалификацията в Турция като тактически ход с оглед борбата в утрешното състезание. При първите опити в края австралиецът остана втори, на 0,5 сек от времето на съотборника си Себастиан Фетел, но не направи ново излизане с последните си нови меки гуми, с които можеше да спечели първата позиция, за да ги запази нови за надпреварата.

Веднага след края на днешната квалификация Марк коментира, че особено на тази тежка за гумите писта стратегията може отново да изиграе най-важната роля.

Състезанието все пак е утре – категоричен бе австралиецът, който видимо бе в не особено добро настроение днес.

Марк коментира и събитията на Истанбул парк отпреди една година, когато двамата с Фетел се удариха и загубиха сигурна победа. Той заяви, че от онзи ден е минало доста време, а и този сезон подобна ситуация би могла да се случи много по-трудно заради системите за отваряне на задното крило и все пак опитът в отбора.