Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър с 3 места назад на грида за Бахрейн, Гутиерес ще бъде...

Уебър с 3 места назад на грида за Бахрейн, Гутиерес ще бъде преместен с 5

52
0
Марк Уебър

Марк Уебър (Ред Бул) и Естебан Гутиерес (Заубер) бяха наказани за инцидентите си съответно с Жан-Ерик Верн (Торо Росо) и Адриан Сутил (Форс Индия) по времена Гран при на Китай.

Австралиецът ще бъде преместен с 3 места назад на грида в Бахрейн, а мексиканският пилот – с 5, постановиха стюардите на надпреварата, която се проведе днес на пистата до Шанхай.

Не мисля, че Марк можеше да се промъкне от там, където опита и дори не съм убеден, че се опитваше да ме изпревари – коментира Верн. – Аз със сигурност не бях наясно, че е там. За съжаление ударът ме завъртя и при инцидента подът ми се повреди. От там нататък загубих аеропритискане. Останалата част от състезанието не бе добра – загубих време, опитвайки се да карам така.

Французинът съжаляваше с основание, като се има предвид подобреното темпо на Торо Росо в Китай. Съотборникът му Даниел Рикиардо се класира седми в надпреварата. Той обаче е един от общо 9 пилоти, разследвани за използване на DRS в зони с жълти знамена.

– От едната гледна точка като че ли Жан-Ерик ми отстъпва линията, от другата изглежда, че вината е моя. Това просто довърши прекрасния ми уикенд – саркастично отбеляза Уебър.

Гутиерес пък призна, че не е преценил скоростта, с която се доближава до Сутил. След удара помежду им пилотът на Заубер остана в зоната за сигурност. Германецът успя да се прибере в бокса, но остана там.

– Точно преди излизане на дългата права Чеко (Перес) се бореше с мен и аз доближих завоя твърде бързо. Натиснах спирачките на същото място, на което обикновено го правя, но не взех предвид загубата на аеропритискане при такава скорост. Опитах се да спра, но не успях. Вината определено беше моя и се извиних на Адриан и на отбора му – обясни Естебан.