Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър с проблеми, Хорнер доволен от точките

Уебър с проблеми, Хорнер доволен от точките

45
0
2012,канада,Марк Уебър,Ред Бул

Марк Уебър стартира от четвърта позиция, но в крайна сметка след финала бе едва седми. Логично пилотът на Ред Бул не бе особено доволен от резултата.

„Знаех, че днес всичко ще се обърне с главата надолу“, заяви австралиецът. „Но не смятах, че ще е чак толкова сериозно. В първите десет обиколки имах малък проблем с двигателя, но се оправихме с това. След първото си влизане в бокса обаче излязох зад пилотите заложили на едно спиране.

Тук е трудно да се прецени, какво е правилното решение – ако даваш газ и натискаш човека пред теб, съсипваш гумите. Ако пък изчакаш пък оправдаваш тяхната стратегия и на финала си зад тях.

Като цяло днес бяхме бързи и е добре, че успяхме да спечелим точки. Връщайки се назад си мисля, че можеше да изберем и друга стратегия, но това е лесно след като всичко е приключило.“

„Денят определено бе тежък за нас“, заяви и тим шефът Кристиян Хорнер. „След като поведохме след старта се видя, че се справяме по-трудно с гумите и затова се наложи Себастиян да влезе по-рано, отколкото ни се искаше. Това позволи на Хамилтън и Алонсо да ни изпреварят. После се стигна до дилемата едно или две спирания. Тогава гумите бяха в добро състояние и в този момент едното спиране изглеждаше добър вариант. После обаче гумите просто се износиха сериозно и решихме да направим късно спиране и да излезем със супер меките гуми. Това ни позволи все пак да излезем на четвърта позиция, зад пилотите с един стоп Грожан и Перес.

С Марк нещата отначало бяха добре. После обаче имаше проблеми с мотора, но се справихме с тях и той намери добър ритъм. В края на първата част обаче стана ясно, че трябва да заложим на две спирания. За съжаление обаче хората с едно спиране бяха излезли пред нас. Това бе едно трудно състезание, тактическа надпревара, но радостното е че успяхме да съберем доста точки.“