Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър се извини на Хамилтън

Уебър се извини на Хамилтън

28
0

Истински кошмар преживя Марк Уебър в домашната си Гран при в Австралия и едва успя да финишира на 9-а позиция, след като бе готов да се бори за далеч по-предни позиции.

– На старта колелата ми превъртяха сериозно, но бях доволен, че съм трети. В периода след колата за сигурност състезанието вървеше добре. Исках да вляза [в пита], за да сложа сухи гуми в обиколката, когато Себастиан [Фетел] спря. Ясно е обаче, че който е напред [в колоната] получава предимство, така че трябваше да направя още един тур с интермедиите, което ми загуби доста време – сподели австралиецът малко разочаровано.

Пред пълните с негови почитатели трибуни Марк изгуби за момент контрол над своя Ред Бул RB6 при излизането си от питлейна, тъй като не успя да включи на втора предавка. Той обаче коригира излитането и се върна в надпреварата.

– В края на състезанието настигнах водещите пилоти, но тогава се случи и катастрофата. Извинявам се на Люис [Хамилтън ] за инцидента. Загубих аероприлепяне в предната част на автомобила, когато го доближих съвсем, цялата тази част се повдигна и се ударих в него – разясни Уебър ситуацията.

Той допълни, че все още е много трудно да се следва толкова отблизо противников болид, но е доволен, че всичко се е случило в битка.

– Не бях щастлив от шестото място и исках подиум, но целият ден бе труден за отбора ни. Ще се върнем – категоричен бе Марк.