Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър се справя по-добре с RB8 от Фетел, твърди инженер на Рено

Уебър се справя по-добре с RB8 от Фетел, твърди инженер на Рено

43
0
Марк Уебър

Марк Уебър се справя по-добре с Ред Бул RB8 от Себастиан Фетел до настоящия момент от световния шампионат във Формула 1, твърди отговарящият за двигателите на Рено в тима Сирил Дюмон.

Германецът отстъпи на съекипника си и в трите квалификации досега, а само в Австралия се класира пред него в състезанието. Уебър е четвърти във временното генерално класиране на първенството, само на 9 точки от лидера Люис Хамилтън (Макларън). Фетел дори не стигна Q3 в Китай за първи път от старта в Бразилия през 2009 г. и очевидно има затруднения в началото на шампионата.

Дюмон твърди, че Себастиан е загубил предимството си спрямо Марк, което през 2011 г. бе особено голямо. Според него причината е, че автомобилът не е толкова доминиращ, колкото бе през миналия сезон и съответно Фетел страда, тъй като има по-малко опит от съотборника си.

Марк е по-добър в решаването на проблеми и адаптирането. При Себастиан всичко трябва да е на оптимално ниво, за да има той пълна вяра в колата и да извлече необходимото представяне от нея. Болидът му пасваше страхотно през последните две години, докато в първите надпревари от 2012 г. далеч не се чувстваше толкова удобно в новия болид. Марк изглежда страда по-малко – обяснява Дюмон, цитиран от австралийската преса.

Обяснението на Фетел след Гран при на Китай бе, че е бил прекалено бавен на правите, губел е време и съответно му е било трудно да гони и изпреварва съперници на пистата.

Като цяло обаче съм доста щастлив от петото си място, като се има предвид лошата ми първа обиколка – допълни германецът. – Изтървах старта и не потеглих като хората при изгасването на светлините.

Уебър определи третото си поредно четвърто място като не твърде лошо.