Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър се чувства по-спокоен след последната операция на крака си

Уебър се чувства по-спокоен след последната операция на крака си

57
0
Марк Уебър

Преди два месеца Марк Уебър отново трябваше да се подложи на операция в следствие на тежкия инцидент по време на Tasmania-Challenge през 2008 г. В последната интервенция от крака на австралиеца трябваше да бъде извадена титаниева шина, която бе прикрепена към костта му след инцидента. През миналата седмица Уебър установи, че операцията не е повлияла на функционалното му състояние.

„Чувствах се по-добре в колата, отколкото очаквах”, заяви Уебър след тестовете. „Ако въобще имам изоставане в графика си по отношение на кондиционното ми състояние, то е с много малко. Сигурен съм, че в Мелбърн ще съм напълно възстановен.”

Австралиецът разкри, че през изминалите четири години шината по никакъв начин не му е попречила на работата, но въпреки това е решил да я премахне.

„В състезания не усещах нищо смущаващо. Но при други спортове определено ми пречеше, например при карането на водни ски или маунтинбайк. Сега след премахването на шината не смятам да правя луди изпълнения, но поне се чувствам вътрешно по-спокоен.”