Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Шампионатът все още е отворен

Уебър: Шампионатът все още е отворен

25
0

Вчера Марк Уебър стана първият австралиец, спечелил Гран при от 1981-ва година насам, когато в Лас Вегас триумфира Алън Джоунс с Уилямс Форд. С тази своя победа той се нареди трети в генералното класиране – само на 1.5 точки зад съотборника си Себастиан Фетел, но пък с цели 22.5 точки зад лидера Дженсън Бътън.

Въпреки това обаче в конструкторския шампионат Ред Бул са само на 19.5 точки зад тима на Браун, затова Уебър вярва, че и двата шампионата все още са достатъчно постижими за спечелване, имайки предвид че остават още осем кръга до края.

„И двата шампионата все още са отворени, няма съмнение за това. Работата, която се свърши в Милтън Кийс от Ейдриън Нюи и останалите е просто…. Те наистина направиха една много специална кола, без съмнение. Браун водят в шампионата при конструкторите, защото го заслужават. Те спечелиха доста точки, но и ние не се отказваме.

Себастиан и аз даваме всичко от себе си, за да бъдем толкова последователни, колкото можем. Рено пък ни предоставят страхотни двигатели и тимът ни се справя изключително добре. Всъщност най-сериозният проблем във фабриката ни в момента е построяването на кабинет, в който да бъдат изложени трофеите ни, така че това наистина е един чудесен проблем за нас“, заяви доволният Уебър.