Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър щастлив, целта на Фетел остава победа

Уебър щастлив, целта на Фетел остава победа

57
0
Люис Хамилтън,Марк Уебър,Себастиан Фетел

Полпозишън и трета позиция бе резултатът за Ред Бул от квалификацията днес на пистата Нюрбургринг, но този път Марк Уебър бе най-бърз, а съотборникът му Себастиан Фетел ще е на втора редица на грида.

Сесията премина сравнително добре с изключение на излизането ми в Q2, което не бе особено гладко. Останалите серии бяха наред, а момчетата свършиха страхотна работа по болида. Изкараха доста време покрай автомобила напоследък, но се справихме – заяви австралиецът, който имаше проблем със спирачките в последната свободна тренировка. – Не можеше да се извлече повече от колата, бях на лимита и направих доста прилична обиколка. Бе наистина удовлетворяващо да видя, че никой не можа да подобри постижението ми – последните трийсетина секунди от квалификацията са крайно напрегнати. Утре ще се потрудя здраво.

Фетел не бе в обичайното си слънчево настроение и призна, че не се е справил с настройването на своя RB7 вчера.

Смятам, че можех да съм малко по-бърз днес, но Марк направи добър тур, а и все още имам шанс от трета позиция на грида. Състезанието ще е дълго и не се знае какво може да се случи при толкова променливо време. Прогнозата е за дъжд, но не е ясно колко ще вали и кога. Това обаче не е най-важното, а да направим силно състезание. Целта е победа и не е невъзможна. Третата позиция е откъм чистата страна на трасето. А и нямам търпение да дойде надпреварата. Не се случва често толкова много хора да идват специално, за да подкрепят немските пилоти, така че определено бягането ще ми достави удоволствие – обясни Себастиан.