Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Ще имам достатъчно време да преценя нещата

Уебър: Ще имам достатъчно време да преценя нещата

46
0
Марк Уебър

Марк Уебър дори не опитваше да скрие разочарованието си след финала на Гран при на Абу Даби, въпреки че отборът му Ред Бул спечели и втората титла във Формула 1 за 2010 г. със Себастиан Фетел. Австралиецът води в генералното класиране през по-голямата част от сезона, но в крайна сметка загуби битката със съотборника си, а след приключване на работата с тима директно си тръгна от пистата Яс Марина, като не участва в шампионските снимки.

– Направихме каквото можахме, но не бе достатъчно. Когато стигнеш толкова близо и изпуснеш шанса, е жалко, но опитах. На ранен етап от състезанието трябваше да предприемем определени действия, за да се измъкнем от позицията, в която се намирахме. Решението ни да сложим твърдите гуми тогава удари и Фернандо [Алонсо], защото се хвърли да ме покрива. Беше отборно усилие, но не доведе до желания резултат. Ще имам достатъчно време да преценя нещата в следващите седмици, да прегледаме хубавите моменти и спадовете. Такива неща понякога се случват в спорта – коментира Марк.

На въпроса дали ще е в Ред Бул и догодина, той отговори твърдо да. Слухове за напускането му (въпреки че има подписан договор) се носят от известно време и особено след собствените му изявления, че отборът подкрепя емоционално Фетел.