Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър смята Фетел заслужен шампион и разказва преживяванията си в Япония

Уебър смята Фетел заслужен шампион и разказва преживяванията си в Япония

37
0
Марк Уебър,Себастиан Фетел

В своята колонка на страницата на ВВС Марк Уебър признава, че Себастиян Фетел определено е доминирал през целия сезон и е бил пилотът, по който всички трябвало да се равняват. Така че не било никаква изненада спечелването на титлата още на Сузука. Марк Уебър имаше много проблеми с гумите на Пирели през цялата година и само на Нюрбургринг успя да завърши пред съотборника си.

„Първото, което искам да направя е да поздравя Себастиян за спечелването на неговата втора титла при пилотите“, започва Уебър. „След впечатляващия старт на сезона, когато той спечели 6 победи от първите осем състезания бе почти сигурно, че именно Фетел ще спечели титлата и то предсрочно.

Колата ни бе много надеждна, а Себастиян изглежда, че в нито едно състезание не загуби форма. Той кара отлично през цялата година и като цяло бе мащабът, с който всички трябваше да се сравняват.“

Освен похвалите за Фетел, Уебър разказва много интересни подробности около ежедневието си в последните няколко дни. Тъй като нямало нищо интересно около пистата в Южна Корея, австралиецът, както и голяма част от останалите пилоти прекарал още няколко дни в Япония. Едва днес той пристигнал в Сеул.

„Пътувах с Шинкансен (високоскоростния влак) до Токио и прекарах там три дни“, разказва Уебър. „Мисля че поне 19 от 24 пилоти направиха същото. Чух се с Дженсън Бътън и решихме да направим нещо интересно. Той ми обясни, че има идеята да гледа бейзболен мач. Реших, че идеята е много добра. Никога преди не бях гледал бейзбол на живо. Атмосферата бе невероятна. На стадиона имаше повече от 55 хил. човека. Нивото е много високо и въобще не е чудно, че доста играчи от японското първенство отиват в щатите и печелят добри пари там.

На стадиона бе много приятно, хапнахме и си купихме фенски артикули. Както всеки зрител на стадиона.

Другото нещо, което ми направи огромно впечатление бяха хората в Япония. Те както винаги бяха изключително любезни. Но също така и много благодарни за това, че дойдохме и проведохме състезанието. Това ме разтърси. Показаха, че едва ли не нямат нужда от никаква финансова помощ, че единственото което искат е хората да мислят за тях. И за това, което им се случи през март. Помощният персонал на пистата бе издигнал огромен трансперант по време на парада на пилотите, на който пишеше, че никога няма да забравят подкрепата, която сме им оказали. Не мисля, че и аз ще забравя някога това нещо.“