Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър вярва, че ще успее да победи поне веднъж тази година

Уебър вярва, че ще успее да победи поне веднъж тази година

68
0

Марк Уебър е сигурен, че ще успее да вземе победа в Гран при този сезон.

32-годишният австралиец е само на 3.5 точки зад толкова коментирания си млад съотборник Себастиан Фетел, който в момента е сочен за най-сериозният съперник на Дженсън Бътън за титлата, след като спечели китайската Гран при миналия месец.

„Наистина мисля, че ще спечеля Гран при тази година и се надявам дори да не е само една, защото за пръв път в кариерата си смятам, че имам шанс да го направя“, заяви Уебър.

Но докато 21-годишният Фетел успя да постигне вече две победи в кариерата си досега, въпреки че е участвал в само 32 състезания, Уебър все още очаква първото си стъпване на най-високото място на почетната стълбичка, въпреки че се е състезавал в почти сто състезания повече, отколкото съотборника си.

Кариерата на австралиеца започна впечатляващо, след като той успя да спечели две точки в дебютното си състезание с болид на аутсайдерите от Минарди.

„Мислех си, че ще постигна доста повече за този отрязък от време“, призна австралиецът в интервю за вестник „Times“.

„Но ако някой ми бе казал, че ще се състезавам в 129 състезания от Ф1, повече от който и да е друг австралиец, аз нямаше да повярвам и на това.“

Уебър настоява, че е горд от кариерата си до момента, както и от факта, че винаги досега е успявал да победи съотборниците си, между които са Ник Хайдфелд, Нико Розберг и Дейвид Култард.

„Хората може би ще кажат – ‘той трябваше да се справи по-добре’, но погледнете тимовете, в които се състезавах досега, както и съотборниците ми – с изключение на тази година, никой не успя да спечели състезание.“

„Винаги съм бил честен със себе си. Дали съм Михаел Шумахер? Може би не. Имам ли качествата, за да спечеля състезание? Абсолютно и вярвам, че ще го направя още тази година“, завърши Уебър.