Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уебър: Рикиардо вече е по-бърз от мен

Уебър: Рикиардо вече е по-бърз от мен

34
0

Бившият пилот на Ред Бул Марк Уебър смята, че неговият сънародник Даниел Рикардо вече е по-бърз спрямо него дори в най-добрите години от кариерата си. Уебър беше част от екипа на Биковете между 2007 и 2013 г., но не успя да спечели титлата, губейки битката със съотборника си Себастиан Фетел. Последният спечели 4 титли, а австралиецът след няколко скандала в тима се оттегли от Ф1 в края на 2013 г. Според Марк сега Даниел е много бърз и е близо до това да се бори за шампионата.

„Очевидно е, че той е много бърз. Натрупа голям опит и вече е един от най-опитните състезатели, които се борят за победи и се представят добре в шампионата. Със сигурност го чакат титли в бъдеще. Смятам, че просто нещата трябва да се наредят в негова полза и той веднага ще се възползва от това. Нуждае се от правилната кола, за да успее. Просто трябва да се постарае да постави себе си в същата ситуация, в която беше преди няколко години, и е повече от способен да го направи. Мисля, че е толкова бърз, колкото аз никога не съм бил.”

Според Уебър също така, Даниел има голям шанс да продължи да се развива и с успехите си да даде шанс на още австралийски пилоти да влязат в спорта. „Ние, идващите от Австралия, знаем, че шансът да си спечелим място във Формула 1 е много малък. Мисля, че имаше около 28 години разлика между последната победа на Алън Джоунс и моята първа такава в състезание. Да печелим точки и подиуми беше наистина много, много трудно, дори и за хора, които пристигаха във Формула 1 с контракти за повече от 1-2 години.”

За това как Фетел спечели вътрешната битка с Уебър в Ред Бул с личния разказ на Марк четете в новия брой 191 на списание ClubS1.