Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уикендът ще е изключителен за Форс Индия, твърди Маля

Уикендът ще е изключителен за Форс Индия, твърди Маля

44
0
Виджай Маля

Виджай Маля е сред най-развълнуваните от пристигането на Формула 1 в Индия хора. Той споделя чувствата и очакванията си преди първото състезание в родината си в интервю, разпространено от пресофиса на Форс Индия.

Д-р Маля, големият ден почти настъпи. Гордеете ли се с това, че Формула 1 е на прага на първата Гран при на Индия?

– Занимавам се с автомобилен спорт повече от 30 години и това е една от най-големите ми страсти. Докарах първия болид от Формула 1 в Индия през 80-те и винаги съм мечтал великата ми страна да е домакин на Гран при. Затова този уикенд е толкова важен момент и ме прави невероятно горд. Това е огромна стъпка за индийския автомобилен спорт, както и за спорта по принцип в държавата. Нямам търпение.

– Може ли да се каже, че това ще е най-голямото състезание в историята на отбора?

– Абсолютно. Това е изключително важен уикенд за Форс Индия и всички сме твърдо решени да сме възможно най-бързи. Искам да попия всеки момент от събитието, което със сигурност ще е едно от най-впечатляващите и ще положи началото на една страхотна традиция.

– С какво според вас ще допринесе това състезание за популярността на Формула 1 в Индия?

– Интересът към Формула 1 в страната вече е много сериозен, но собствената ни надпревара създаде много големи очаквания и ще покаже спорта на още по-широк кръг хора. В момента, когато обявиха пускането на билетите, хората се тълпяха да ги купуват. Да си домакин точно на тази автомобилна категория е невероятна привилегия, затова и вълнението у нас е толкова сериозно.

– Този уикенд ще представите победителя от надпреварата за млади пилоти, наречена един от един милиард. Доволен ли сте от начина на развитие на програмата?

– Взех решението да създам програмата за млади таланти в Индия преди около 18 месеца. Беше сериозно предизвикателство да провеждаме събития в седем различни града, но останах доволен от момчетата, дошли да покажат уменията си. Първите десет бяха на Силвърстоун миналата седмица, за да направим последните преценки въз основа на таланта, фитнеса и медия подготовката им. Всички показаха отдаденост и желание за успех и могат да се гордеят, че стигнаха финалния етап, но победителят може да е само един. Има обаче много талантливи деца, които ще подкрепяме в усилията им да изградят кариери в автомобилния спорт.