Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уикендът в Испания ще даде посока на развитие за остатъка от сезона,...

Уикендът в Испания ще даде посока на развитие за остатъка от сезона, каза Ботас

41
0
Валтери Ботас

Представянето на колата на Уилямс с новите компоненти, които ще бъдат тествани през уикенда за Гран при на Испания, ще даде посока на развитие за остатъка от сезона, коментира пилотът на тима Валтери Ботас.

Екипът от Гроув започна значително по-добре сезон 2014 в сравнение с 2013, когато записа едва 5 точка за цялата година. В момента отборът има актив от 36 точки и е на 6-то място в класирането при конструкторите. В последното състезание в Китай екипът направи няколко промени по FW36, които са дали положителен резултат според финландския пилот на отбора. Той завърши на 7-мо място, а съотборникът му Фелипе Маса бе 15-ти, след като бе забавен в бокса. Бразилецът нямаше късмет и в Австралия, когато бе ударен от Камуи Кобаяши и сподели, че вероятно е изпуснал възможност да се качи на подиума.

Въпреки пропуснатите шансове екипът продължава да се труди по развитието на автомобила си. Трите седмици между стартовете в Шанхай и Барселона дават повече време на отборите да работят върху колите си и се очаква в Испания всички да пристигнат с новости.

Според мен ще бъде важен уикенд. – коментира Ботас пред Аутоспорт. – Ще ни даде насока за остатъка от сезона. Ако успеем да направим няколко стъпки напред, ще е чудесно, ще бъде интересно. Знаем, че ще е трудно, защото всички ще представят нови елементи. Въпросът е на кой отбор ще проработят и на кой – не. Позитивното е, че повечето от частите, които донесохме (в Китай) работиха и имахме подобрение, така че се надяваме да направим още по-голяма стъпка в Барселона.

Ботас показва стабилно представяне от началото на сезона, но каза че се стреми да постигне повече от постоянно завършване в зоната на точките, което направи и в четирите старта от началото на годината.

Просто трябва да продължаваме да натискаме, да продължаваме да разрешаваме проблемите си и да опитаме отново следващия път – добави той.