Начало Formula E News Уикендът в Мизано ще бъде напълно ново предизвикателство за DS Пенске и...

Уикендът в Мизано ще бъде напълно ново предизвикателство за DS Пенске и Формула Е

84
0
DS във Формула Е
снимка, DS

Този уикенд DS Пенске се насочва към Италия и по-специално Мизано. Италианската писта се включва за първи път в календара на Формула Е като домакин на две надпреварите от еПри на 13 и 14 април. Очакванията са за две интересни състезания, обещаващи много оспорвано съперничество за победата.

Двете състезания на трасето в Мизано ще бъдат шести и седми кръг от десетия сезон на световния шампионат на Формула Е. Пистата приема за първи път надпревари с изцяло електрически едноместни болиди. Преди това надпреварите от Формула Е В Италия се провеждаха в Рим. В крайна сметка обаче уличното трасе беше извадено от календара. Оказа се, че то вече не е много подходящо за настоящата генерация болиди във Формула Е

Отборът на DS Пенске ще се стреми към спечелването на повече точки и завръщане сред лидерите във временното подреждане на шампионата. В момента екипът заема пето място в класирането при отборите и има спечелен един подиум благодарение на Жан-Ерик Верн. Французинът финишира втори в първия старт по улиците на Дирия.

След отминалия кръг от шампионата в Токио, този уикенд започва европейският етап от календара на световния шампионат на Формула Е. За първи път домакин на такъв тип състезания ще бъде Мизано. Италианската писта с официално название „Misano World Circuit Marco Simoncelli“ е постоянно съоръжение със затворено трасе, разположено в регион Емилия Романя. Конфигурацията, която ще се използва за състезанията на Формула Е е съкратена на 3.381 километра. Профилът на пистата е бърз, с няколко дълги завоя. Той ще изправи 11-те отбора на стартовата решетка пред нови предизвикателства. Те са свързани най-вече с максимално ефективното използване и управление на енергията.

Зад волана на изключително конкурентоспособния болид DS E-TENSE FE23 ще бъдат единственият в досегашната история на Формула Е двукратен шампион Жан-Ерик Верн и носителят на титлата през 2022 г. Щофел Вандоорн. Двамата ще разполагат с всички предпоставки и имат отлични шансове да донесат повече точки за отбора на DS Пенке.

Стартът на първото състезание в Мизано ще бъде даден в 16:00 часа българско време на 13 април. Второто състезание ще започне по същото време ден по-късно

„Навлизаме в първото европейско състезание от десетия сезон. Всички отбори ще трябва да се запознаят и да свикнат с особеностите на една изцяло нова за нашия шампионат писта“, каза Еуджеино Францети.

„Мизано е постояннo състезателно трасе с всички предимства, които това носи по отношение на сцеплението и качеството на асфалта. Имаме писта с идеално гладка повърхност и бърз характер. Това обаче ще ни изправи пред друго голямо предизвикателство – максимално ефективното управление на енергията.“

„Според мен ключът за постигане на добри резултати на новото трасе ще бъде в подбора на правилната стратегия и способността за оптимално оползотворяване на енергията. Ние сме добре подготвени за тази надпревара и разполагаме с много бързия DS E-TENSE FE23, както и двама страхотни шампиони, които ще застанат на старта. Целта ни е да се справим по-добре, отколкото на последното състезание в Токио. Най-вече искам да се върнем сред лидерите в класирането“, добави директорът на DS Performance.