Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс: Постъпихме правилно на Силвърстоун

Уилямс: Постъпихме правилно на Силвърстоун

50
0

Заместник-шефът на екипа на Уилямс – Клер Уилямс, смята, че в тима са постъпили правилно, оставяйки Валтери Ботас и Фелипе Маса да се състезават сами по време на Гран при на Великобритания. Финландецът беше по-бързият пилот и се движеше на 2-а позиция, но Фелипе не получи нареждане от бокса да го пропусне напред. В крайна сметка двамата бяха изпреварени от Хамилтън и Розберг с двете коли на Мерцедес, а в края и от Фетел, когато дъждът се засили.

„Позволихме на пилотите ни да се състезават, което всеки иска, нали така?, заяви Клер пред motorsport.com. – Разрешихме на Валтери да се опита да изпревари Фелипе. Но той не успя да го направи. Но дори и да беше успял, щяхме ли да успеем да задържим лидерството? Дори и ако времето не се беше променило? Не съм сигурна.“

Показаното темпо от Уилямс обаче според Клер е повод за оптимизъм и окуражителен знак за посоката на развитие.

„Разбира се, разочаровани сме, че превърнахме това лидерство в състезанието в нещо повече, но това, което направихме на старта и това, че задържахме Мерцедес зад нас толкова дълго време в състезанието, беше впечатляващо, каза още тя. – То демонстрира, че сме направили ключови подобрения в нашето представяне. Преди състезанието казахме, че искаме да спечелим повече точки от Ферари и го направихме. Е не толкова много, колкото бихме желали.”