Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс запази Маса и Ботас за 2016 г.

Уилямс запази Маса и Ботас за 2016 г.

52
0
Маса

Екипът на Уилямс обяви, че запазва пилотите си Фелипе Маса и Валтери Ботас за следващия сезон. Така двамата за 3-та поредна година ще си партнират в тима от Гроув. Доскоро имаше сериозни спекулации, че Ботас ще премине във Ферари на мястото на Кими Райконен.

Договорът на Ледения обаче беше удължен с една година и той остана в Маранело. Така за Ботас не остана друг добър вариант, освен да остане в Уилямс. За него това ще бъде 4-и пореден сезон в екипа на Франк Уилямс. Той беше и тестпилот в отбора през 2012 г.

„Много съм доволен да остане в тима за 4-и сезон, заяви Ботас. – Ние станахме по-силни като тим и гледаме към следващата година и какво ще ни донесе тя. Вярвам, че можем да постигнем още по-силни резултати. Аз обаче съм още напълно фокусиран върху този сезон, като в него имаме да постигнем още неща.”

Маса от своя страна коментира: „Много съм щастлив да съм част от семейството на Уилямс. – Доволен съм, че ще остана в екипа. Работим много добре заедно като отбор. В тима ме уважават много и резултатите ги има. Нямам търпение да продължим да натискаме още повече в бъдеще.”