Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс, Ферари и Заубер за тестовете в Испания

Уилямс, Ферари и Заубер за тестовете в Испания

35
0

С първо време приключи за Нико Хюлкенберг и Уилямс вторият ден от последната серия предсезонни тестове, провеждащи се на пистата Каталуния до Барселона. Немският пилот бе най-бърз сред колегите си, като в рамките на изпитанията изпробва нови кутии за радиаторите и някои неща по реглажите на FW32, като междувременно тренира и стартове.

– Добър тест направихме – коментира Нико. – Първа позиция [в подреждането] е чудесна, но честно казано не означава нищо. Още не сме в Бахрейн! Въпреки това е хубаво и аз, и отборът да сме наясно какво може автомобилът ни. Открихме някои интересни неща, така че се чувствам наистина уверен и готов за първия старт.

Напрегнат ден имаше и Фернандо Алонсо с Ферари. Програмата на двукратния световен шампион включваше симулация на състезание, като присъствието му на трасето определено бе удовлетворяващо за над 21 000 души по трибуните. Алонсо предизвика истински фурор по време на предсезонните тестове в Испания и привлече сериозна публика. След 133 обиколки той спря заради проблем, който обаче не помрачи общото настроение.

– Приключихме програмата, която си насрочихме още през януари. От всичките 7 дни [в които карах] имам настина добро усещане. Спокоен съм за първите стартове, тъй като свършихме наистина чудесна работа. Все още има неизвестни фактори, тъй като тестовете бяха лимитирани – ще видим какво ще се случи в Бахрейн. Ключът сега е как ще се използват гумите на отделните трасета – каза Алонсо.

Педро де ла Роса прави проби за Заубер, като натрупа сериозните 114 тура на Каталуния.

– Днес направихме много добра подготовка за старта на сезона в Бахрейн. Издръжливостта на колата ни бе перфектна, според мен и темпото бе добро, особено при симулация на надпревара. Чудесно упражнение, след което чувстваме, че сме направили всичко възможно, за да се подготвим за първата Гран при. Денят бе специален и лично за мен, тъй като отдавна не бях покривал състезателна дистанция – заяви испанецът.

Балансът на С29 се е подобрил значително спрямо вчерашното представяне, допълни впечатленията техническият директор Вили Рампф, който ще сдаде поста си в края на март на Джеймс Кий.