Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс, Форс Индия и Мерцедес за втория си ден тестове

Уилямс, Форс Индия и Мерцедес за втория си ден тестове

25
0

Общи настройки на FW32 бе основната задача на Нико Хюлкенберг на пистата Херес днес. Немският състезател направи 67 тура, а най-доброто му време го класира 4-и. Денят не бе лесен заради технически проблеми – сутринта го забави хидравличен теч, докато екипът отстрани повредата.

– Въпреки всичко усещането ми за болида е позитивно. Естествено, искаше ми се да имам малко повече време за каране, но понякога нещата се случват така – оптимистично обобщи младежът.

Техническият директор на отбора Сам Майкъл допълни картината на деня:

– Теча от сутринта открихме сравнително бързо, но ни отне дълго време да го оправим, тъй като съединителят бе покрит с хидравлична течност. Това на практика ни изяде голяма част от сутрешната сесия. Следобед също имахме технически проблем, който поправихме значително по-бързо. Въпреки всичко направихме три-четири сериозни промени в реглажите и утре с Рубенс [Барикело] ще се постараем да натрупаме повече километри – допълни австралиецът.

Окуражаващо бе представянето за Витантонио Лиуци и VJM03. Италианският състезател събра сериозно количества данни за системите на колата преди Адриан Сутил да седне в кокпита за следващите два дни изпитания.

– Определено трябва да прегледаме още няколко неща, но автомобилът отговаря добре и реагира на всички промени. Като цяло представянето бе позитивно през цялото време, така че сме наистина доволни от свършеното – заяви той.

Дълги серии обиколки прави и Михаел Шумахер за Мерцедес, като следобед проведе симулация на състезание. 124 тура се събраха за седемкратния световен шампион, направил всичко, за да се възползва максимално от сухото трасе.

– Щастлив съм от начина, по който протече програма ни, макар да не я приключихме напълно заради червени флагове – коментира той. – Направих много обиколки, а това е безценно за мен. Нова кола, нов отбор и нови условия – всичко това означава, че първо трябва да направим болида здрав. Дни като днешния са огромна помощ в тази насока.