Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс Гран при Холдингс с 14,8% увеличен оборот и 30% ръст на...

Уилямс Гран при Холдингс с 14,8% увеличен оборот и 30% ръст на печалбата

54
0
Гроув, Уилямс, фабрика, завод
снимка: Уилямс

Уилямс Гран при Холдингс PLC обяви финансовите си резултати за годината, приключила на 31 декември 2011 г.

В групата компании под шапката на фирмата влизат Уилямс Гран при Енджиниъринг (отборът в F1), Уилямс Хибрид Пауър Лимитид и т.н. Работата вече включва традиционната дейност в спорта с различни други сфери като хибридните системи например, получаващи напоследък още по-широко поле за изява.

При това положение оборотът се е повишил от 90,8 млн. на 102,3 млн. британски лири, тоест с 14,8%. Печалбата на акция (компанията бе пусната на борсата) е скочила с 34,6% от 60,26 на 81,10 пенса. Чистата печалба се е качила с 30% от 6 но 7,8 млн. паунда.

В основната дейност – работа и участие във Формула 1 – също са записани по-добри резултати спрямо предходната година.

Компанията записа силно представяне през 12-те месеца на миналата година, въпреки продължаващите икономически трудности в глобален мащаб – коментира председателят на борда Адам Пар. – Докладът ни за 2011 г. показва чудесни резултати и те ни дават възможността да гледаме уверено напред. Направихме серия промени в техническите си отдели, които ще подсилят представянето ни във Формула 1. Доволни сме от новите си партньорства с Рено в F1 и Ягуар по проекта за хибридния C-X75 – допълни той.