Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс хвали шампиона във Формула 2

Уилямс хвали шампиона във Формула 2

35
0
Мирко Бортолоти,Формула 2

Италианецът Мирко Бортолоти, който миналият уикенд спечели шампионата във Формула 2, ще има възможност да тества актуалния болид на Уилямс през ноември в Абу Даби. Уилямс произвеждат шаситата за серията за подрастващи пилоти и теста се явява като награда за най-добрия пилот в нея. До сега обаче шампионите във Формула 2 не успяха да се възползват от тази възможност. Анди Сучек потъна в миманса, а Дийн Стоунмън се разболя тежко.

Кариерата на Бортолоти бе почти приключила преди година. Той не успя да се наложи в GP3 и той отново се върна във Формула 2, където бе карал през 2009 г. Израстналият във Виена италианец се възползва по най-добрия начин от открилата му се възможност. Спечелването на шампионската титла впечатли множество специалисти, както и самият Франк Уилямс.

„Мирко напълно заслужи титлата си“, похвали младока сър Франк. „Много внимателно наблюдавах развитието му през този сезон. Представянето му бе впечатляващо, като във всяко състезание той се класираше в точките. Спечели пет победи, което също е чудесен резултат. Сигурен съм, че има какво да научи по време на тестовете. Чакаме с нетърпение да видим, какво може да постигне с кола от Формула 1.“

Бортолоти спечели предсрочно титлата, като местата на преследвачите му предстоят да се определят на финала на сезона в Барселона. Класиралите на второ и трето място ще имат възможността да направят тест в GP2.