Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс и Форс Индия – реакции след Гран при на Абу Даби

Уилямс и Форс Индия – реакции след Гран при на Абу Даби

44
0
Рубенс Барикело

Рубенс Барикело, Уилямс (12-и):

– Основната ни цел днес бе опазим Форс Индия и да спечелим мястото си в шампионата, което и постигнахме. Колата ми бе по-добра, отколкото показва резултатът, но постигнахме възможния максимум при приложената стратегия. Направих наистина чудесна битка с [Адриан] Сутил – изпреварих го от външната страна на четвърти завой. Беше страхотна маневра, най-хубавата част от надпреварата ми. Но като цяло е изненада, че финиширах толкова назад.

Нико Хюлкенберг, Уилямс (16-и):

– Беше трудно състезание. По отношение на стратегията: започнах с твърдите гуми и направих дълга първа част, след което частта с меките бе по-къса. Темпото като цяло обаче не бе на ниво, не ни се получи. Загубих позиция на старта и още една, докато се пазех от инцидента в първата обиколка, но това нямаше кой знае какво значение за крайния резултат.

Адриан Сутил, Форс Индия (13-и):

– Надпреварата не бе особено вълнуваща за мен, тъй като карах сам през повечето време. Направих късен стоп в опит да наваксам позиции. Излязох редом с Рубенс [Барикело] и загубих място, падайки до 13-и. Това нямаше особено значение, тъй като ни трябваха точки, а за съжаление днес не спечелихме. Добро усилие от тима, дадохме най-доброто от себе си, само с колата за сигурност в началото не извадихме късмет. Но благодаря на всички за упоритата им работа тази година! Седмата ни позиция [при конструкторите] е най-доброто ни класиране в шампионата, то показва колко далеч стигнахме през последните три години.

Витантонио Лиуци, Форс Индия (отпаднал):

– Денят за мен бе разочароващ финал на иначе фантастичната година с отбора. Потеглих добре на старта, взех няколко места и бях в чудесна позиция, но излизайки от трети завой видях облак дим пред себе си. Нямаше къде да отида, защото отвсякъде ме обграждаха болиди. Пушекът се разреди и тогава забелязах, че Михаел [Шумахер] е в обратна на движението посока. Просто нямаше какво да направя, но за щастие и двамата сме добре след удара. Съжалявам, че не взех никакви точки днес.