Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс имат трудности с гумите

Уилямс имат трудности с гумите

40
0

Проверки на механичните, аеродинамични и горивни системи правиха състезателите на Уилямс в първата свободна сесия за Гран при на Абу Даби. През вторите 90 минути проби Нико Розберг и Казуки Накаджима правиха дълги серии от обиколки в търсене на оптимален баланс за състезанието, анализ износването на спирачките, сравнения на гуми и в трениране на стартове. Обичайните проблеми за ново трасе – основно прах и мръсотия по повърхността му, резултатът от което е липса на сцепление, оказаха влияние върху представянето на екипа.

– Доста внимателна преценка ще изисква и въпросът кои гуми кога да се използват – допълни главният инженер операции Род Нелсън. – Ще е интересно да се види състоянието на пистата утре, след като вече се подобри значително днес.

Девето време даде привечер Розберг на Яс Марина Бей, а впоследствие заяви, че трасето му е харесало.

– По отношение на видимостта нямаше грижи, а промяната в температурите изглежда нямаше кой знае какъв ефект. Неизвестният елемент е изборът на гуми – трудно е да се каже кои са по-добри – заяви и немският пилот. – Що се отнася до настройките, то определено намерихме посоката, особено при механичните.

Накаджима пък се движеше около 12-14 позиция в двете сесии. И той не е съвсем наясно с гумите си, като ще продължи работата по тях утре.