Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс изпитват нови аерокомпоненти

Уилямс изпитват нови аерокомпоненти

41
0

Работа по нови аеродинамични компоненти и проверки консумацията на гориво извършваше отборът на Уилямс през първата петъчна свободна тренировка. Във втората сесия екипът се съсредоточи върху настройки и сравнение на двата типа гуми за Гран при на Австралия.

– Днес работата не включваше механични реглажи и изпитания на ревизирани аерокомпоненти за FW32 – обясни и техническият директор Сам Майкъл. – Успяхме да изпробваме повечето елементи, но програмата ни бе съкратена заради дъжда. От ограничените данни, събрани за по-мекия тип гуми, може да се направи заключение, че ще издържи и в състезанието [в дълга серия обиколки].

Рубенс Барикело бе доволен от факта, че екипът избра най-подходящите моменти за излизане на трасето следобед на Албърт парк, когато повърхността бе възможно най-суха. Бразилецът обаче допълни, че все още има доста работа по автомобила, за да постигне целта си да стигне последния квалификационен сегмент утре.

– Албърт парк е доста хубава писта, определено ми хареса – сподели пък съекипникът му Нико Хюлкенберг. – Неравно е, но пък за сметка на това е истинско забавление. През втората тренировка програмата ни се накъса заради валежа, така че не изкарах на трасето толкова време, колкото ми се искаше. Вече чувствам обаче, че се запознах с пистата и ми е удобно в колата – каза още германецът.