Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс, Макларън и Върджин след днешните тестове

Уилямс, Макларън и Върджин след днешните тестове

27
0

В контролни стратегии, системни проверки, стартове и някои малки промени в настройките се състоеше програмата на Уилямс за днешния тест на Херес. Рубенс Барикело призна, че не е успял да се справи изцяло с автомобила си FW32, като в течение на сесията веднъж изпусна контрола и излетя от трасето.

Люис Хамилтън се завърна в кокпита на Макларън МР4-25, като навъртя за деня 300 км (68 обиколки). В тима се бяха подготвили съобразно прогнозата за времето и англичанинът дори на сухо трасе кара с определената от екипа скорост с цел аеродинамични тестове. Това обяснява и времето му, пратило го предпоследен в класацията. След това Люис сравнява интермедиите и мокрите гуми на Бриджстоун преди валежът да се усили дотолкова, че и той заедно с тима да се откажат от по-нататъшни опити за проби.

Върджин пък успяха да сглобят кола, с която Лукас ди Граси да направи няколко тура в късния следобед. Резервни части за болида пристигаха и днес до обяд. Раздразнението от закъснението идваше и от факта, че в екипа в движение са планирали и направили нови части, за да се оправи проблемът с монтирането на предното крило. Въпреки това във Върджин са убедени, че ще напреднат, тъй като резултатите от обиколките (макар и малко като брой) съвпадали с техните изчисления и симулации.